Kuva: Tiia Santavirta

Johanna Koivu Emma palkinto

MINUSTA

Kanssakulkija matkallesi
Olen intohimoinen hyvinvoinnin tutkimusmatkailija, päivitän osaamistani säännöllisesti

 

Olen The Royal Central School of Speech and Drama:sta valmistunut näyttämötaiteiden maisteri, Master of Arts, näyttelijä, muusikko, esiintymisvalmentaja, teatteriohjaaja sekä näyttelijäntyön, draaman ja ilmaisutaidon opettaja. 

Lontoon vuosien jälkeen kouluttautuduin tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaajaksi, ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, LCF Life Coach:ksi ja neurolingvistisen ohjelmoinnin asiantuntijaksi, NLP Practitioneriksi. Olin myös hyvinvointibloggarina Voi Hyvin -lehdessä ja Kotiliedessä. Loputon kiinnostukseni holistiseen hyvinvointiin synnytti ajatuksen omasta mediasta. Näin sai alkunsa terveyden, hyvinvoinnin ja lifetylen konsepti, KoivuTV, jonka käsikirjoittajana ja tuottajana toimin. 

Olen tullut tunnetuksi Lauri Tähkä ja Elonkerjuun viulistina ja olen vaikuttanut Suomen musiikkimaailmassa 16 vuoden ajan. Pienestä eteläpohjalaisesta kylästä ponnistanut bändi nousi omalla työllään Suomen suurimpien bändien joukkoon. Teimme historiaa voittamalla viisi kertaa peräkkäin Vuoden kotimainen artisti -Emman. Yhteensä Emma-patsaita on takanreunuksella seitsemän kappaletta. Suurimpina musiikillisina saavutuksinani pidän nelinkertaisen platinarajan ylitystä: yli 120 000 myytyä Tuhannen riemua -albumia.

Olen ottanut elämässä riskejä sisäisen palon toteuttamiseksi

Elämä Lontoossa oli kiehtovaa, jännittävää ja samalla rankkaa. Opiskelu arvostetussa teatterikoulussa oli haastavaa ja hyvin antoisaa, samoin elämä esiintyvänä taiteilijana. Suurkaupungin teatteriskenessä oli paljon kilpailua, mutta myös runsaasti mahdollisuuksia ja sitä kautta inspiroivia työtilaisuuksia.

Kun sitten kuuden Lontoossa vietetyn vuoden jälkeen minut houkuteltiin palaamaan Suomeen musiikin vuoksi, mietin paluuta pitkään. Eräs aloitteleva bändi nimeltä Lauri Tähkä ja Elonkerjuu otti ensiaskeliaan ja kysyntä keikoille alkoi kasvaa pikkuhiljaa. Puolivitsinä järjestetyistä Suukkoo vai puukkoo -iltamista jalostunut idea yhdistää pohjalaiset kansanlaulutekstit, rockpoljento ja iskelmävaikutteet, kiehtoi meitä kaikkia. Yhtyeelle annettiin iskelmänimi, bändille nimitettiin nokkamies ja taiteilijaidentiteetit luotiin. Lauri Tähkä ja Elonkerjuu oli syntynyt.

Putoanko tyhjän päälle ja työllistynkö?

Niinpä otin riskin ja palasin Suomeen vuonna 2001. Sain yllätyksekseni heti työpaikan Etelä-Pohjanmaan Opistosta, jossa alkoi uusi teatteria ja tanssitaidetta yhdistävä linja. Linjavastaavan ja kouluttajan työssäni autoin ihmisiä löytämään oman potentiaalinsa ja mentoroin näyttelijäksi haluavia kohti kasvua taiteilijuuteen.

 

Tämän lisäksi kuvioihin tuli mukaan esiintymisvalmennus ja erikoistuin esiintymisjännityksestä kärsivien auttamiseen. Tästä pitkäjänteisestä työstä syntyi verkkokurssi, Eroon esiintymisjännityksestä.

Lisäksi olin mukana erilaisissa musiikkiin, teatteriin ja esiintymiseen liittyvissä hankkeissa ja koulutuksissa. Päiväni olivat työntäyteisiä ja viikonloput vietin keikoilla. Helsinkiin muutettuani juonsin Maikkarin Sing Along -musiikkiohjelmassa ja näyttelin Suomen kesäteatterissa. Olin positiivisen yllättynyt työtilanteestani Suomessa.

Johanna Koivu Karisma Coaching

Kuva: Milka Alanen

Kunnioitus elämää kohtaan

Lopetin musiikin tekemisen 16 vuoden jälkeen kun koin, että kehitykseni pysähtyi enkä saanut työssäni enää tarpeeksi haasteita. Ironista on, että tämän jälkeen haasteita kyllä sain, mutta lähinnä yksityiselämäni puolelta. Tähän voin vain kliseisesti todeta, että sitä saa mitä tilaa. Elämä laittoi minut useita kertoja polvilleni. Näinä vuosina moni asia muuttui ja suhtautumiseni itseäni ja muita kohtaan muuttui radikaalisti.

 

Tämän prosessin aikana oivalsin, kuinka tärkeää on kehittää omaa ajatteluaan ja sitä, millaista tarinaa itselleen kertoo. Itseni kanssa työskentelyn apuna käytin erilaisia intensiivisiä mielen työkaluja, NLP tekniikoita, ratkaisukeskeistä valmennusta, the Journey metodia ja kehittämääni Kehollisen tunneilmaisun metodia.

Sinua saattaisi kiinnostaa: Voiko kivusta löytää rauhaa?

 

Soittaminen, laulaminen ja näytteleminen tulivat kuitenkin takaisin kuvioihin vuonna 2020-21 Teatteri Avoimien Ovien musiikkinäytelmässä. Oli hienoa huomata, että bändisoittaminen tuntui taas mukavalta.

Otan vastaan mentaalivalmennus- ja esiintymisvalmennusasiakkaita etänä videopuhelun välityksellä Helsingissä Lauttasaaressa, Ullanlinnassa ja terveysklinikka Olonissa. Olen erityisen kiinnostunut siitä, miten mielen hyvinvointiin panostaminen auttaa fyysisen terveyden palauttamisessa.

 

Lisäksi vierailen In House Coaching- asiakkaiden luona yrityksissä.

Tänään ajattelen, että matka on yhtä lailla tärkeä kuin päämäärä. Ehkä jopa tärkeämpi. Kannustan pysymään mukana elämän muutoksen virrassa, sillä vastustus aiheuttaa vain lisää kärsimystä. Se, mihin kiinnitämme huomiota, kasvaa ja ajatuksillamme luomme omaa todellisuuttamme.

 

Ottakaamme siis sekä haasteet ja mahdollisuudet vastaan kiitollisuudella ja tehkäämme joka hetkestä paras mahdollinen!

Lämpimästi tervetuloa sivustolleni!

Johanna Koivu / Karisma Coaching <3