ESIINTYMISVALMENNUS

Tarvitsetko työssäsi taitoja vakuuttaa muut aiheestasi ja kaipaat jämäkkyyttä olemukseesi?

 

Jännitätkö julkisia esiintymisiä ja haluaisit asiaan muutosta?

 

Tai ehkä koet, että et kykene ilmaisemaan itseäsi sosiaalisissa vuorovaikutustilanteissa siten kuin haluaisit.

 

Sujuva esiintyminen on omien ajatusten ja tunteiden tehokasta kommunikointia oman persoonan kautta. Esiintymistaidot ovat opittavissa olevia taitoja ja siihen liittyviä tekniikoita voi harjoitella. Esiintymistaidot eivät ole tärkeitä pelkästään ammatikseen lavalla oleville, sillä tänä päivänä yhä useammassa vuorovaikutustilanteessa tarvitaan vakuuttavia esiintymistaitoja.  

Kuva: Mitro Härkönen

Esiintymisvalmennuksia pitäessäni törmään asiakkaiden kanssa usein jännittämiseen, jonka juuret saattavat olla hyvinkin syvällä. Omaan uraani muusikkona, juontajana ja näyttelijänä on mahtunut monenlaisia kokemuksia. Pahimmat epäonnistumiseni koen tapahtuneen lapsuudessa ja nuoruudessa sellaisissa tilanteissa, joissa jännitys on lamauttanut minut täysin. Vihasin musiikkikoulun pakollisia esiintymisiä ja jännitin niitä kuukausitolkulla etukäteen. Opin välttelemään tilanteita, jotka liittyivät julkiseen viulun- tai pianonsoittoon.

 

Silti  - ristiriitaista kyllä - rakkauteni esiintymiseen säilyi ja kouluttauduin Lontoossa teatterialan ammattilaiseksi. Nykyään esiintymisestä voi saada niin kovat kicksit, että hakeudun esiintymistilanteisiin aina vain uudestaan. Onnistunut esiintyminen on parhaimmillaan elämää suurempi kokemus.

Niinkuin karismaattisuutta voi lisätä, samoin luontevaa esilläolemista voi oppia. Osa sujuvan esiintymisen ja jännittämisen hillitsemisessä on puhdasta tekniikkaa, jota voi opetella. Esiintymistilanteiden haltuunottamisessa tärkeintä on toisto. Kun syntyy positiivista rutiinia, luodaan hallinnan tunnetta. Tätä toistoa saadaan yhteisissä harjoitushetkissä.

 

Minulla on näyttelijänä, muusikkona ja esiintymistaidon kouluttajana lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus. Esiintyvänä taiteilijana minulla on takanani noin 1500 julkista esiintymistä, 7 Emma-palkintoa ja lukuisia muita tunnustuksia. Lauri Tähkä ja Elonkerjuun levy Tänään ei huomista murehdita on myynyt nelinkertaista platinaa eli yli 120 000 kappaletta.

 

Erilaisten harjoitusteni kautta saat hallinnan tunnetta jännittävään esiintymistilanteeseen. Lähdemme tutkimusmatkalle esiintyjäpersoonaasi ja matkalla kasvatamme vahvuuksiasi ja kehitämme heikompia osa-alueitasi. Kun opit tuntemaan itsesi esiintyjänä, sinulla on mahdollisuus kasvaa ja oppia nauttimaan esiintymistilanteista. Vuorovaikutus yleisösi tai kuulijoittesi kanssa on energistä, sujuvaa ja mukavaa.

 

Esiintymisvalmensin Miss Suomi 2019 Anni Harjunpäätä Miss Universum -kisoihin. Katso videolta Annin kokemus!

Lue myös blogikirjoitukseni uskomusten merkityksestä esiintymisjännityksen hallitsemisessa.

OTA YHTEYTTÄ, NIIN RÄÄTÄLÖIDÄÄN
SINULLE SOPIVA VALMENNUSPAKETTI:
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Tutustu myös hyvinvointimediani KoivuTV:n verkkojulkaisuun:

© 2019-2020 Johanna Koivu/Karisma Coaching