top of page

KEHOyhteys JA tunnetaidot

Haluatko löytää uusia voimavaroja ja syvempää ymmärrystä itsestäsi?

Kaipaatko keinoja hallita stressiä ja vahvistaa läsnäolon taitoa?

 

Haluaisitko ottaa itsellesi rauhallisen lepohetken palautumiselle?

Tai ehkä olet kiinnostunut harjoittamaan mielen ja kehon eheyttämistä sekä arjen haasteista irrottauttumista?


Kehollisen läsnäolon workshopit ja valmennukset perustuvat 20-vuotisen kokemukseni pohjalta kehittämääni Kehollisen tunneilmaisun metodiin ja työhöni keho- ja tunnetietoisuusvalmentajana. Metodin kehittäminen alkoi vuonna 2001 palattuani Lontoosta Suomeen. Toimin usean vuoden ajan Etelä-Pohjanmaan Opistossa päätoimisena näyttelijäntyön, esiintymiskouluttajan, tunneilmaisun ja kehotyöskentelyn opettajana.

 

Metodi ammentaa tanssi-liiketerapiamenetelmistä, liikeimprovisaatiotekniikoista ja teatteripedagogisista menetelmistä sekä ottaa vaikutteita ratkaisukeskeisestä mentaalivalmennuksesta ja NLP-tekniikoista.

Johanna Koivu Karisma Coaching

Kuva: Tomi Nuotsalo

hyväksyvä tietoinen läsnäolo

Lähtökohtana työskentelylle on yhteyden palauttaminen kehoon ja ylimääräisestä tunnekuormasta irtipäästäminen. Uppoutumalla liikkeeseen päästämme vähitellen irti mielen kontrollista. Liikumme kehon ohjaamana ilman koreografiaa tai ulkoisia, esteettisiä vaatimuksia ja päästämme irti suorittamisesta.

 

Heittäytymällä hetkeen tavoitamme uudenlaista läsnäolon tunnetta, maadoittumista ja turvallisuutta. Samalla tutkimusmatkalla löydämme uudenlaisia tapoja liikkua ja koemme uudenlaista läsnäoloa. Kehon lukkojen avautuessa päästämme samalla irti myös mielen jumituksista ja vahvistamme yhteyttä omaan sisimpäämme.

Kehon ja mielen yhteyttä on mahdollista parantaa kehotyöskentelyn ja tietoisuusharjoitusten avulla. Kehollisen tunneilmaisun metodin avulla saavutamme parempaa ymmärrystä tunteistamme ja kehomme viesteistä sekä opimme itsesäätelyä ja voimme vähentää reaktiivisuutta stressaavia asioita kohtaan.

Kuva: Tomi Nuotsalo

tunnetaidot ja kehoyhteys 
  • Energisoivat ja voimauttavat harjoitukset vahvistavat ja purkavat ylimääräistä kehon ja mielen kuormaa. Vapautumalla turhasta vapautat tilaa hyvinvoivalle minälle

  • Rentouttavat ja maadoittavat harjoitukset eheyttävät ja palauttavat, vähentävät stressiä ja tukevat unta

Kehoterapeuttinen työskentely parantaa kehotietoisuutta, rentouttaa jännitys- ja kiputiloja. Läsnäolon harjoittamisen kautta voi irtautua stressistä ja päästää irti turhista, kuormittavista asioista.

 

Harjoitusten avulla keskitytään olemaan hetkessä, tässä ja nyt. Kehollinen läsnäolo virkistää, elvyttää, vapauttaa energiaa ja vahvistaa hyväksyvää suhtautumista omaan itseen.

 

Keho- ja tunnetietoisuustyöskentely soveltuu kaikille, tanssitaitoa tai aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Lähtökohtana työskentelylle on sinun toiveesi, elämäntilanteesi, voimavarasi ja energiatasosi. Valmennuksessa on luottamuksellinen ja lempeän salliva ilmapiiri.
 

Yksilövalmennus ja ryhmävalmennus

Kehollisen tunneilmaisun yksilötunneista lisätietoa KARISMAkaupasta.


Oletko kiinnostunut ryhmävalmennuksesta tai onko sinulla mukava porukka, joka kaipaisi kehollisen hyvinvoinnin kurssitusta? Lähetä viesti, niin jutellaan lisää!

Katso myös Karisma Coaching:n Facebook-sivuilta ajankohtaiset tapahtumat.

asiakasReferenssit

"Kiitos Johanna ihanasta kurssistasi. Tulin kurssille tapahtumarikkaan viikonlopun jälkeen hieman stressaantuneena ja ahdistuneena oman ajan puutteesta. Nyt kurssin jälkeen olen läsnä kehossani, olo on seesteinen ja pää hyvällä tavalla tyhjä. Ohjauksesi on lempeää, läsnäolevaa ja iloista. Kiitos :)"

 

-Anu 

"Johanna Koivun kanssa työskenneltiin kehollisen tunneilmaisun ja mentaalivalmennuksen parissa ja pääsin tutkimaan mun mielen ja kehon saloja turvallisessa ohjauksessa.

 

Johanna on ihana, lämmin, kuunteleva ihminen ja myös todella ammattimainen omassa työssään kehotyöskentelyn ja mentaalivalmennuksen parissa.

 

Esiintyjänä tarvitsen aika ajoin jännitykseen ja esiintymistilanteen hallintaan apukeinoja ja parhaiten niistä keinoista mulle viestittää mun oma keho. On myös hyvä ymmärtää esiintyjän työtä kokonaisuudessaan.

Iso suositus Johannalle.

 

Parasta mitä voit itsellesi antaa, on antaa aikaa ja työkaluja kehon ja mielen hyvinvointiin."

-Johanna Kyykoski

Artisti, laulaja, biisintekijä

lue myös

Karisma Coaching by Johanna Koivu: Voiko kivusta löytää rauhaa?

KoivuTV: Nappaa 10 vinkkiä hyvinvointisi parantamiseksi

bottom of page