top of page
Etsi
  • Writer's pictureJohanna Koivu

HALUAT ELÄÄ TERVEELLISEMMIN, MUTTA TAVOITTEESSA PYSYMINEN ON HANKALAA?

Päivitetty: 29. heinäk. 2022

Uusi vuosi on monelle itsereflektion aikaa. Karistetaan vanhan vuoden pölyt jaloista ja katsotaan kirkkaaseen tulevaisuuteen, jossa voi aloittaa elämänsä ikäänkuin puhtaalta pöydältä.Uutena vuotena monet aloittavat terveelliset elämäntavat toiveenaan voida paremmin, olla energisempiä tai vaikkapa pudottaa ne 5 ylimääräistä, häiritsevää kiloa vyötäröltä.


Uusi elämä tuntuu hyvältä ja energiaa riittää paremmin jaettavaksi työhön, perheelle, harrastuksiin ja itselle.


Mutta sitten tapahtuu jotain. Tiukkaa ruokavaliota ei jakseta ylläpitää ja sohva kutsuu useammin kuin lenkkipolku. Paino alkaa salakavalasti hiipiä takaisin.


Miksi saavutettuja tuloksia on usein niin vaikea ylläpitää?


Ihminen pyrkii toiminnassaan ja energian käytössään ekonomisuuteen. Kun alun innostus hiipuu, vaatii ekstramäärän ponnisteluita pysyä ohjelmassa, joka vie ylimääräistä huomiota ja energiaa.


Kun loman jälkeen arjen haasteet vievät voimat ja stressi alkaa nostaa päätään, on helpompaa mennä sieltä, missä aita on matalin. Ja se on hyvin ymmärrettävää. Hyvän elämän ei tarvitse olla itsensä ruoskimista.


Mikä avuksi? Kuinka saavuttaa pysyviä tuloksia?


Usein mennään metsään siinä, että tehdään kerralla liian radikaaleja muutoksia. Laitetaan ruokavalio kerralla uusiksi, herätään 2 tuntia normaalia aiemmin ehtiäksemme salille, sovitaan vapaa-ajat täyteen tapaamisia. Ja uuvutaan.


Armollisuus itseä kohtaan puuttuu. Levon merkitys unohtuu suorittamisen alle.Vähemmän on enemmän!


On tärkeää saada muutokset sujautettua arkeen niin, että niistä tulee luonnollinen osa toimintaamme. Ikäänkuin puoliksi vahingossa, ilman liian suuria ponnisteluita. Niin, että niistä tulee ehkä jopa automaatioita.


Kun lisäämme arkeemme yhden uuden asian kerrallaan, muutos ei tunnu kovin suurelta, eikä uuden tavan tottuminen vie meiltä paljoakaan ylimääräistä energiaa.


Kun tästä asiasta on tullut sinulle tapa, voit lisätä arkeesi seuraavan uuden asian. Kun pikkuhiljaa etenet näin, saatat huomata, että puolen vuoden kuluttua sinulla on hyvin erilainen tapa toimia kuin ennen.


Ruokavaliosi on vähitellen muuttunut enemmän toivomasi kaltaiseksi. Tai olet löytänyt mukavan tavan integroida arkeesi lisää liikuntaa. Ehkä jopa oikein odotat niitä hetkiä, jolloin voit tehdä itsellesi hyviä asioita, koska olet jo saanut esimakua siitä, kuinka olosi on parantunut. Ja ehkä siinä sivussa ne 5 ylimääräistä kiloa ovat sulaneet pois!


Kaipaatko sinä tukea elämäntapojen muutokseen tai painonpudotukseen? Muutosvalmennuksessa kartoitamme, millaista on sinun arvojesi mukainen elämä ja millaiset asiat motivoivat sinua kohti uutta minää. Kun saat sisäiset voimavarasi käyttöön, sinun on helpompi päästää irti asioista, jotka eivät palvele sinua enää. Luomme yhdessä motivoivat askeleet kohti haluamaasi muutosta.


Klikkaamalla tätä linkkiä voit lähettää minulle postia. Lämmin kiitos jo etukäteen yhteydenotostasi!Olisi mukava tavata sinut myös Karisma Coaching® somessa!


Uusi asiakas - haluaisitko, että kartoitetaan sinun elämäntilanteesi? Nyt sinun kannattaa käyttää hyödyksi mahdollisuus ilmaiseen 20 minuutin etäkonsultaatioon kanssani:

https://www.karismacoaching.fi/yhteys


Lue myös:

댓글


bottom of page