top of page
Etsi
  • Writer's pictureJohanna Koivu

MILLAINEN SUHDE SINULLA ON RAHAAN JA VAURASTUMISEEN?

Päivitetty: 16. toukok. 2021

Sanotaan, että on olemassa kahdenlaisia ihmisiä. Niitä, jotka haluavat saada raha-asiat kuntoon ja niitä, joilla raha-asiat ovat jo kunnossa. Jälkimmäinen ihmisryhmä on se, joka haluaa vaurastua. Mitä sitten raha-asioiden kuntoon laittamisen ja vaurastumisen esteinä saattaa olla? Ratkaisu näyttää ja kuulostaa ensisilmäyksellä hyvinkin yksinkertaiselta: vaurastumme, kun tienaamme enemmän ja kulutamme vähemmän.



Näinhän se on. Mutta pohditaanpa asiaa vähän syvällisemmin.


Vaurastumisen haasteista puhuttaessa on loogista ottaa ensimmäisenä käsittelyyn sijoittamiseen liittyvät riskit. Sanotaan, että rahaa pitää hoitaa kuten puutarhaa. Olemmeko valmiita hoitamaan omaa varallisuuttamme ja riittävätkö taitomme?


Kun pureudutaan vaurauden käsitteeseen ja siihen liittyviin merkityksiin syvällisemmin, kohtaamme alitajunnan tasolla olevat uskomukset. Uskomukset ovat olettamuksia, jotka ohjaavat elämäämme ja joita pidämme absoluuttisina totuuksina. Koska uskomukset ohjaavat rahankäyttöämme, ja siihen liittyviä valintojamme, on järkevää tarkastella, millaisia olettamuksia meillä on itsestämme suhteessa rahaan. 


Miten sitten rahankäyttöön liittyviin uskomuksiin voi päästä käsiksi?


Uskomusten kartoittamisessa kannattaa lähteä liikkeelle pohtimalla, mitä raha merkitsee ja kuinka paljon arvoa annamme sille. Jos emme arvosta rahaa tai säästämistä, niin eikö ole siten loogista ajatella, että siitä syystä meillä ei sitä myöskään ole.


On myös mahdollista, että arvostamme rahaa, mutta emme arvosta itseämme.


Vaurastumisen tiellä voi olla uskomus siitä, että emme ansaitse sitä.

Jostain syystä olemme itse onnemme esteenä emmekä suo itsellemme tapahtuvan hyviä asioita. Jotta asiassa päästäisiin eteenpäin, on tärkeää purkaa tämänkaltaiset lukkiuttavat käsitykset.



Harjoitellaan!


Vaurauteen liittyvien uskomusten kartoittamisen voi aloittaa yksinkertaisella kirjoitustehtävällä. Ota kynä ja paperia ja valmistaudu kirjoittamaan spontaanisti ilman turhaa analysointia. Annan alitajunnan työskennellä kun jatkat seuraavia lauseita:


Minä olen…

Raha on…

Vauraus on…

Köyhyys on…

Säästäminen on…

Tuhlailu on…

Ansioni…

Rahani riittävät…


Voit loppuun myös kirjoittaa vapaasti, millaisia muita rahankäyttöön liittyviä ajatuksia nousee spontaanisti mieleesi. Kun olet valmis, tarkastele, millaisia ajatuksia sinussa herää. Miten sanasi vaikuttavat sinuun? Tuliko jokin asia sinulle yllätyksenä? Olisiko suhteessasi vaurauteen tai säästämiseen jotain parannettavaa? Ja jos, niin mitä konkreettista voisit tehdä?

 

Lopuksi laadi toimintasuunnitelma ja aikataulu sinulle tärkeiden asioiden edistämiseksi.

Jos unelmien toteuttaminen kiinnostaa sinua, kannattaa lukea aiempi postaukseni aiheesta:



Uusi asiakas - haluaisitko, että kartoitetaan sinun elämäntilanteesi? Nyt sinun kannattaa käyttää hyödyksi mahdollisuus ilmaiseen 20 minuutin etäkonsultaatioon kanssani:

https://www.karismacoaching.fi/yhteys


Olen Johanna Koivu ja intohimonani on auttaa ihmisiä löytämään oma sisäinen voimansa ja karismaattisuutensa. Olen toiminut laajasti hyvinvoinnin kentällä kouluttaen, luennoiden ja mentoroiden vuodesta 2001 lähtien. Olen myös hyvinvointi- ja lifestylemedia KoivuTV:n tuottaja. Olen viulisti-näyttelijä, teatteriohjaaja, esiintymisvalmentaja, draamaopettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja ja NLP Practitioner.






Erityisosaamiseni on auttaa asiakasta tunnistamaan vahvuutensa ja piilevät kykynsä. Olen

motivaattori ja läsnäoleva kanssakulkija asiakkaan matkalla kohti sisäistä kehitystä, parempaa itsetuntemusta ja sitä kautta laadukkaampaa elämää.


Olisi mukava tavata sinut myös Karisma Coaching® somessa!

Comentarios


bottom of page