top of page
Etsi
  • Writer's pictureJohanna Koivu

VAPAUDU TURHASTA JA LUO TILAA HYVINVOIVALLE MINÄLLE KEHOTYÖSKENTELYN AVULLA

Päivitetty: 29. heinäk. 2022Haluaisitko saavuttaa aivan uudenlaista kykyä olla läsnä itsellesi ja muille? Kehoterapeuttinen työskentely parantaa kehotietoisuutta, rentouttaa jännitys- ja kiputiloja. Läsnäolon harjoittamisen kautta voit irtautua stressistä ja päästää irti turhista, kuormittavista asioista.


Olin eilen Turussa kouluttamassa ratkaisukeskeisiä valmentajia Valmentamon koulutustilaisuudessa. Päivän aiheena oli kehon viisaus ja kehollinen työskentely valmennuksen tukena. Ohjasin erilaisia kehotietoisuutta lisääviä harjoituksia, joiden kautta tutkittiin suhdetta omaan kehoon, tunteisiin ja aisteihin.


mitä liike on?

Kehomme on liikkeessä koko ajan. Vaikka vain makaisimme lattialla, liikkuisimme silti. Solumme uudistuvat joka hetki, sydän pumppaa ja hengitys rullaa. Elimistömme tekee paljon töitä automaattiohjauksella ilman, että meidän tarvitsee kiinnittää siihen erityistä huomiota.


Liikkeen kautta voidaan löytää uusia muotoja olla. Luova kehotyöskentely on hyvin armollista, sillä siinä ole aseteta liikkeelle oikeaa tai väärää muotoa, eikä myöskään esteettisiä vaatimuksia. Kun liikutaan kehon tarpeista lähtien, eikä pyritä mihinkään ulkoapäin annettuun formaattiin, pääsee sisäinen maailma näkyville. Koska tunneilla ei opetella koreografiaa ja osallistujat liikkuvat omista tarpeistaan käsin.


Myös mielikuvaharjoitukset, joiden aikana kuljetamme huomiotamme kehon eri osissa ja tuntemuksissa, ovat liikettä. Sisäinen tarkkailu, olotilamme tunnistelu ja impulssien kuuntelu ovat tärkeitä tapoja harjoittaa läsnäolevuutta itsessämme.mitä ohjauksessani tapahtuu?

Ohjatessani liikun aina yhdessä ryhmäni kanssa, sillä läsnäoleva keho ohjaa enemmän kuin pelkät sanat.


Viime vuosina olen kehittänyt tapaani ohjata kehollista työskentelyä sellaiseen suuntaan, jossa annan tilaa hetkessä elämiselle ja uuden syntymiselle. Vaikka suunnittelen tarkasti etukäteen koulutusten rungon ja sisällöt, annan itselleni samalla luvan heittäytyä tilanteen vietäväksi. Virittäydyn aistimaan tarkalla korvalla ryhmän tarpeita ja etenen sen perusteella. Heittäytymisen ja irtipäästämisen kautta vapautuu energiaa läsnäololle ja kaikelle sille uudelle, mitä syntyy juuri kyseisessä hetkessä.


Parhaimmillaan ryhmän tai yksilön kanssa kontaktissa pääsen virtaavaan flowtilaan. Silloin olen luovummillani ja nautin siitä, kuinka tuttu harjoitus saa aivan uusia vivahteita ja käänteitä. Joskus näissä tilanteissa luon aivan uusia harjoitteita. Moni itselleni mieluisimmista harjoituksistani on syntynyt juuri näin. Nämä hetkessä syntyneet oivallukset täytyy saada kirjoittaa nopeasti ylös, sillä muuten ne voivat kadota mielestä yhtä nopeasti kuin tulivatkin.sisäinen maailma näkyville

Luovan, terapeuttisen työskentelyn lähtökohtana on sisäisen maailman ja tarpeiden kuuntelu. Herkistymme kuuntelemaan omia impulssejamme ja reagoimaan niihin. Myös musiikilla on vahva, johdatteleva vaikutus. Seuraan osallistujia intensiivisesti ja mukautan musiikin tilanteeseen sopivaksi ja oikean tunnelman luomiseksi. Muusikon työni auttaa tässä paljon ja rakastan orkestroida erilaisia biisiyhdistelmiä soittolistoiksi.


Keskittyneen työskentelyn avulla suunnataan katse sisäänpäin ja rauhoitetaan mieli läsnäolevaksi nykyhetkeen. Kun olemme kosketuksissa kehoomme ja tunteisiimme, esteettömänä virtaava liike vapauttaa kuuntelemaan sitä, mitä kaipaamme juuri nyt.


Tämänkaltaisella työskentelyllä on monia terveyshyötyjä. Liikkeen, mielikuvien ja hengityksen suuntaamisen avulla on mahdollista purkaa stressiä, laskea ylivireyttä ja tukea unta. vapauttaa luovuutta. Energisoivat ja voimauttavat harjoitukset vahvistavat ja purkavat ylimääräistä kehon ja mielen kuormaa.


Vapautumalla turhasta vapautat tilaa hyvinvoivalle minälle.


Kaipaatko kehollisen työskentelyn hyötyjä elämääsi? Tästä linkistä pääset hankkimaan yksityistunnin itsellesi.kehollinen tunneilmaisun metodi

Kehollisen läsnäolon workshopit ja valmennukset perustuvat 20-vuotisen kokemukseni pohjalta kehittämääni Kehollisen tunneilmaisun metodiin ja työhöni keho- ja tunnetietoisuusvalmentajana.


Metodi ammentaa tanssi-liiketerapiamenetelmistä, liikeimprovisaatiotekniikoista ja teatteripedagogisista menetelmistä sekä ottaa vaikutteita ratkaisukeskeisestä mentaalivalmennuksesta ja NLP-tekniikoista.


Lue lisää: Keho ja läsnäoloOlisi mukava tavata sinut myös Karisma Coaching® somessa!Löydät minut myös KARISMAkaupasta


Olen Johanna Koivu ja intohimonani on auttaa ihmisiä löytämään oma sisäinen voimansa ja karismaattisuutensa. Olen toiminut laajasti hyvinvoinnin kentällä kouluttaen, luennoiden ja mentoroiden vuodesta 2001 lähtien. Olen myös hyvinvointi- ja lifestylemedia KoivuTV:n tuottaja. Olen viulisti-näyttelijä, teatteriohjaaja, esiintymisvalmentaja, draamaopettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja LCF Life Coach Master® ja NLP Practitioner.


Erityisosaamiseni on auttaa asiakasta tunnistamaan vahvuutensa ja piilevät kykynsä. Olen motivaattori ja läsnäoleva kanssakulkija asiakkaan matkalla kohti sisäistä kehitystä, parempaa itsetuntemusta ja sitä kautta laadukkaampaa elämää. Kahdenkymmenen vuoden kokemuksella.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Comments


bottom of page